75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

10 червня 2015 р.

Каланчацькі діти на канікулах – з Книгою !

    Канікули – з Книжкою !
     В бібліотеках Каланчацької централізованої бібліотечної системи широко крокує акція «Канікули з книгою!», а урочисто відкрилася  вона у перший день літа, коли ми святково відзначили Міжнародний день захисту дітей.
   Ми, дорослі, усвідомлюємо, що діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Прагнемо та намагаємося виростити їх здоровими, розумними, успішними, гідними своїх батьків, патріотами своєї Батьківщини, мріємо пишатися ними.
    Для участі в акції книгозбірнями району розроблено цикли цікавих ігрових, розважальних та пізнавальних заходів  - конкурсів, ігор, вікторин, літературних свят, екскурсій, подорожей з книгою та у віртуальний світ знань…
     Й ось, майже кожного дня до наших бібліотек поспішає малеча,  дітки  середнього та старшого шкільного віку – самі, з батьками, з вчителями та вихователями, а бібліотекарі залюбки зустрічають допитливу юнь  з цікавою книжкою, ласкавим словом, приємною посмішкою, захоплюючою літературною знахідкою…   
    Зразу ж після оголошення акції першими  завітали в книжчин дім – до центральної районної книгозбірні  декілька груп учнів Каланчацької ЗОШ I-III ступенів № 2 з своїми вчителями. Бібліотекар відділу обслуговування Наталя Яковлєва провела екскурсію для дітей - майбутніх читачів книгозбірні, ознайомила з відділами бібліотеки – читальним та абонементним залами.   
     Наталя Василівна розповіла юним про правила користування бібліотеками. Діти пригадали правила поводження з книгою. Бібліотекар розповіла про сектор краєзнавства, де накопичується всі краєзнавчі та народознавчі матеріали. 
   Цікаво розповіла про місцевих письменників та поетів, яким відведено велике місце в літературно – мистецькому залі, познайомила з виставкою «Каланчак літературний», де розміщені їхні твори. Юних відвідувачів зацікавив сектор мистецтв, адже тут щомісяця народні умільці нашого району презентують свої творчі роботи.
    З дітьми зустрілась  і  директор бібліотечної системи Надія Федкевич.  Надія Василівна розказала дітям про проведення в районі Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна», попросила повідомити батькам, друзям та закликала всіх взяти в ній участь.
    Бібліотекар Наталя Яковлєва провела з дітьми аукціон загадок «Казковий герой», учні залюбки взяли участь у вікторині «Чи знаєш ти казку?» та в бліц – турнірі «Найдотепніший».  Наталя Василівна провела учнів до абонементного залу, розповіла, як тут обслуговують відвідувачів бібліотеки, які книжки до послуг читачів дорослих та юнацтва.
    Юні відвідувачі відвідали й музейну експозицію розвитку бібліотечної справи в Каланчацькому районі за 100 років її існування. Бібліотекар цікаво та доступно розповіла дітям про історію Каланчацької бібліотеки, про її здобутки, успіхи, нагороди.
  А далі діти попрямували до відділу вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет, де їх вже чекала бібліотекар Ольга Гавран. Ольга Анатоліївна зробила невеличкий екскурс в історію створення інтернет – центру, вона розповіла про те, що вони знаходяться в першому інтернет - центрі на Каланчацькій землі, який був створений ще у 2004 році за сприяння Посольства США в Україні, а потім був оновлений за програмою «Бібліоміст» Міжнародної Ради наукових досліджень та обмінів (IREX) у 2010 році.
    Ольга Анатоліївна в цікавій, захоплюючій, невимушеній бесіді з учнями торкнулася багатьох питань віртуальних подорожей хвилями всесвіту, дала вичерпні відповіді на запитання допитливих. А потім й діти відповідали на запитання бібліотекаря:   Які можливості інтернету ? Що вони частіше шукають на просторах інтернету ? Більшість діток відповіли, що шукають потрібну інформацію, готуються до уроків, грають в різні ігри… Завершилося відвідування центральної книгозбірні розважальною програмою у віртуальному просторі. Учні шукали дитячі сайти, пізнавальні ігри для дівчаток і хлопчаків. Кожен вибрав собі пізнавальну гру до вподоби та грав з великим задоволенням… Довго не хотіли розходитись… Щиро дякували бібліотекарям, жалкували, що ще малі й не можуть вже сьогодні записатись до центральної районної книгозбірні.
    Бібліотекарям, які постійно працюють з дорослим читачем, приємно, цікаво зустрітись з дітлахами – майбутніми читачами книгозбірень, намагалися зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, увагою і ласкою юних співгромадян.
    Господарки книжкового царства запрошували приходити до бібліотеки знов й знов, поки що з батьками чи вихователями.
  Працівники бібліотеки побажали учням радісного та змістовного відпочинку під час літніх канікул й обов’язково…   з Книжкою !

Діти – наше майбутнє, яке формується сьогодні. Допоможемо оволодіти знаннями, творчо мислити, розвивати свої здібності, щоб стати гідними громадянами нашої єдиної волелюбної соборної держави – Україна !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *